Shantala-baby massage

Je wilt het beste voor je kindje! Je wilt een ontspannen kindje wat zich fijn voelt en zich zo kan ontwikkelen.

Ik bied je een Shantala-babymassage aan die gericht is op innerlijke balans in het eerste levensjaar van je baby. De massage geeft een gevoel van geborgenheid en versterkt de relatie tussen ouder en baby. De Shantala-babymassage stimuleert wanneer het nodig is en kalmeert als het kind ontspanning nodig heeft. Zo draagt de babymassage bij aan het emotionele evenwicht van het kind.  Ik zal samen met jou technieken uitvoeren en met zachte druk op bepaalde energiebanen behandelen. Daarbij is het kindje bloot .  Je leert via eenvoudige handgrepen om je kind te kunnen helpen om rustig te worden en zich te ontspannen.  Net zoals ouders en kinderen  onzekerheid en onrust op elkaar kunnen overdragen en bij elkaar kunnen versterken, kunnen zelfverzekerdheid en ontspanning ervoor zorgen dat deze vicieuze cirkel wordt doorbroken. Ook kan ik  wat massagegrepen uitvoeren of je aanleren  voor darmkrampjes en wanneer tandjes doorkomen. Buiten dit om is het effect van babymassage enorm.  Het prikkelt een neurotransmitter die betrokken is bij stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie en eetlust. Het stimuleert bovendien via het hormoon Oxytocine wat vrijkomt tijdens massage: gevoelens van vriendschap, liefde en verbondenheid in de hechting van het kind aan de ouders.  Cortisol wordt komt minder vrij bij de baby wat verantwoordelijk is voor oa de ontwikkeling van het geheugen en bevorderen van het doorgeven van zenuwprikkels in de hersenen!

Tevens geven de massagetechnieken een positieve ontwikkeling bij het kind. Het uitgangspunt is om vaders en moeders zekerheid te geven bij de omgang van hun baby, moedigt hen aan te vertrouwen op hun intuïtie, kalm te zijn en en rust te bewaren. Het is bedoeld om je te helpen om de ontwikkeling van je kinderen ontspannen te begeleiden.  In het verre Oosten is dit doorgaans een ritueel!

Ook is het mogelijk om tijdens een workshop met een vriendin of (schoonzus) en jullie baby's deze Shantala-babymassages tegelijk op jullie baby's uit te laten voeren!  Hoe leuk is dit niet?

Deze begeleiding van massage kan ook bij je thuis plaatsvinden. Zowel prive als met je vriendin of (schoon)zus en natuurlijk de baby's!